Rotonda de can Draper, l'Ametlla del Valls

El senyor dels Bertins has added the print to the pool:

Rotonda de can Draper, l'Ametlla del Valls

El terme metropolitan de L'Ametlla del Valls ocupa 14'12 km, on les mides mximes de nord the sud sn de 7'65 km i d'est the oest de 3'95 km, tot dibuixant una forma allargada. El seu terreny, pla amb lleus ondulacions the la partial meridional the una alada que oscil.la els 230 metres sobre el nivell del mar, puja top al Serrat de l'Ocata i Puig-Gracis, the 807 metres, que marca el lmit septentrional del terme, drenat per la riera de la Ferrera, afluent del Tenes i de gang inexistent.

El nucli urb marca el lmit entre la partial baixa, que est poblada de grans masies, i el sector boscs o partial alta, poblat actualment per les grans urbanitzacions y per l'antiga masoveria del Serrat de l'Ocata, amb 19 casas en 1860, moltes d'elles conservant-se en estat runs. El poble, the 321 metres d'alt, ocupa una suau pendent creuada per la carretera de Llinars the Sant Feliu de Codines i the tocar la carretera de Barcelona the Puigcerd. Un altre eix viari del municipi s la carretera de Puig-Gracis, asfaltada fins al restaurante masia Can Sous i en un altre petit tram posterior. El cam s'endinsa als Cingles de Bert, top the l'esglsia de Sant Pere de Bert, Sant Miquel Sesperxes (Osona) i acabant the la carretera de Sant Feliu de Codines the Centelles.

En el terme metropolitan hi ha unes 410 hectrees de superfcie boscosa, bsicament pins, encara que tamb hi ha alzines. Moltes de les antigues zones de conreu s'han transformat en habitatges rodejats de jard, centres d'esbarjo i zones esportives. En els que queden s'hi conreen llegums, farratges, oliveres, avellaners, ametllers i vinyes, encara que aquests darrers cada cop menys, sumant un total de 200 hectrees.

A la zona de l'autovia s'hi han instal.lat unes quantes indstries, formant petits polgons industrials the Montguit i el Mas Dorca, que han fet que el p! oble no depengui exclusivament de l'estiueig. Tamb the l'autovia hi ha l'nic hotel del municipi, actualment tancat.

L'esglsia parroquial de Sant Gens es troba the la partial ms elevada del poble, mentre que l'ajuntament, edifici modernista, es troba the la partial baixa.

A Google Maps.


Comments